CroExpress/PR

Početak srpnja bilježi povratak letova za Hrvatsku brojnih avio kompanija, pa su tako francuskim turistima ponovno omogućeni avio dolasci u našu zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
Naime, Croatia Airlines od 3. srpnja najavljuje letove petkom i nedjeljom iz Pariza za Zagreb, od 11. srpnja Split će ponovno biti povezan s Parizom, a uvodi se i let subotom iz Lyona. Air France je najavio povratak letova iz Pariza za Zagreb te iz Pariza za Dubrovnik od 4. srpnja. Francuska nacionalna zračna kompanija najavljuje i povratak leta iz Pariza za Split od 13. srpnja. Zračna kompanija Transavia najavila je povratak letova za Hrvatsku u srpnju i to s polascima iz Pariza za Split i Dubrovnik, ali i iz Nantesa za Dubrovnik. Easy Jet u srpnju najavljuje povratak letova iz Pariza za Split i Dubrovnik.

‘Sigurnost destinacije, poduzete epidemiološke mjere, dostupnost informacija o ulasku u zemlju postaju ključni kriterij odabira odmorišne destinacije zbog čega na tržištu Francuske trenutno vlada veliki interes za Hrvatskom’, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Trenutno se bilježi trend porasta rezervacija za Hrvatsku kod brojnih francuskih turoperatora poput Fram/Promovacance, Travel Europe, Top of Travel, Ovoyages i Voyamar.

‘Ukoliko se nastavi dobra epidemiološka slika Hrvatske očekuje se daljnji rast s ovog tržišta, posebno od kolovoza kada Francuzi u najvećem broju koriste godišnje odmore, ali i tijekom rujna i listopada za kada su pojedine avio kompanije već najavile produljene polaske prema jadranskim destinacijama, prije svega prema Splitu i Dubrovniku, tradicionalno najposjećenijim hrvatskim destinacijama za francuske goste, ali i prema Zagrebu’, izjavila je Danijela Mihalić Đurica.

Datum objave: 03.07.2020.