PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

GOOGLE PRETRAŽIVANJE OTKRILO Nijemci se najviše interesiraju za dolazak u Hrvatsku!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Hrvatska bi iz Njemačke mogla imati dobar turistički posjet ovog ljeta.

Autor: CroExpress

Nijemci u posljednjih 90 dana i posebice u zadnja dva tjedna na Googleu ključnim riječima poput kuća za odmor, kampovi ili godišnji odmor puno više pretražuju Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju ili Grčku, pokazalo je istraživanje agencija Arbona, prenosi Poslovni dnevnik.

Pretražujući na Googleu destinacije za godišnje odmor, Nijemci u posljednjih 90 dana, a još više unatrag nekoliko dana, najviše pretražuju Hrvatsku, čime je njezin indeks u pretragama tih ključnih riječi (godišnji odmor) veći od 75 posto, a ide i na 100 posto, što znači da na Googleu često pretražuju samo Hrvatsku. 
'Taj je indeks puno veći nego imaju primjerice Španjolska, Italija i Grčka, za koje se zna da su top destinacija njemačkih turista. Ovakvo pretraživanje znači i da Hrvatska prednjači kao destinacija gdje bi mnogi od njih rado proveli godišnji odmor. To se i povećava od otvaranja hrvatskih granica te ukupno s njezinim dobrim nošenjem i rezultatima oko epidemiološke situacije, što gostima znači i da se tu mogu osjećati sigurno', ističu iz Arbone, certificiranog hrvatskog partnera Googlea za tzv. AdWords.

Slični su rezultati i za ključne riječi 'kuće za odmor' i 'kampovi/kampiranje', u čemu Nijemci po Googleu također više pretražuju Hrvatsku nego ostale tri mediteranske zemlje.

Kuća za odmor, primjerice je pojam koji se dosta traži i iznimno često veže u pretraživanjima za Hrvatsku, za koju je i tu indeks trenutno i iznad 75 posto, a vidi se i veliki ‘skok’ u tom pretraživanju u odnosu na prije dva mjeseca.

Kampiranje u Hrvatskoj isto 'izaziva' veliko zanimanje Nijemaca, za što je indeks u pretragama na Google na njemačkom jeziku veći od 50 posto. Iako se tu radi o nešto manjem omjeru nego za prva dva pojma, ipak za tim i dalje zaostaju Italija i Španjolska, iznose iz Arbone.

Zaključuju da se prema pretraživanjima Nijemaca na Googleu po tipovima smještaja Hrvatska ističe kao jedna od najpoželjnijih destinacija, a kako se taj trend rasta pretraživanja nastavlja, smatraju da bi iz Njemačke mogla imati dobar turistički posjet ovog ljeta.

27.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.