PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

02.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

NJEMAČKA PODIJELJENA Ukinuti mjere ograničenja ili ne?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Njemačka vlada preporučuje zadržavanje općih mjera borbe protiv širenja zaraze

Autor: CroExpress

U Njemačkoj je prisutno sve više mimoilaženja između savezne Vlade i pokrajina zbog planova nekih regionalnih lidera da ukinu ograničenja zbog pandemije, uprkos svježim klasterima zaraze širom države, piše AP.

Njemačka bilježi stalni pad ukupnog broja zaraženih COVID-19 zahvaljujući mjerama koje su uvedene prije deset tjedana. S postepenim ublažavanjem mjera pojavila su se, kako danas navodi AP, nova žarišta širenja zaraze širom Njemačke koja su povezana s klanicama, restoranima, vjerskim službama, staračkim domovima i izbjegličkim kampovima.

Premijeri pokrajina Tiringija i Saksonija nadaju se da će 6. lipnja biti ukinute preostale restiktivne mjere u cijeloj državi.

Savezni i lokalni dužnosnici složili su se ranije ovog mjeseca da će se ograničenja ponovo uvesti ako u gradu ili pokrajini u jednom tjednu bude više od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika.

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn upozorio je danas da pandemija nije završena. On je za tabloid Bild rekao da 's jedne strane viđamo čitave regije u kojima već danima nema novih prijavljenih infekcija, a sa druge strane lokalne i regionalne epidemije u kojima se virus ponovo brzo širi i potrebna je hitna intervencija'.

U Njemačkoj je zaraženo više od 180.000 ljudi korona virusom i skoro 8.300 je umrlo, prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins.

25.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.