Autor: CroExpress

Krunica Hrvata svega svijeta je on-line susret koji se prenosi uživo u zajedništvu istovremene molitve krunice hrvatskog naroda diljem svijeta. Vjerni Hrvati okupljaju se u istodobnoj krunici za ozdravljenje, boreći se protiv pandemije Covid-19 i obnavljajući vjeru na YouTube kanalu ‘Za vječnu slavu’, kojeg je pokrenuo otac Ike Mandurić.

Tomas Gadžo, Hrvat iz Argentine predvodio je molitvu krunice 11. travnja i ostavio svoje predivno svjedočanstvo koje vam prenosimo sa Facebook stranice Krunica Hrvata svega svijeta:

‘Kao prvo želim zahvaliti Bogu. Drugo se zhavaljujem Pater Iketu za ovu dobru ideju! Treće puno hvala svima koji su molili s nama. Meni je bilo drago biti na krunici s drugim Hrvatima širom svijeta. Kako je lijepo kad su Hrvati povezani krunicom u ovim teškim vremenima.
Pandemija nam je dala priliku da se nađemo u zajedničkoj molitvi, svi smo u našim kućama i radimo što nas je naučio jedan hrvatski svetac ‘kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu pa ćete onda biti najjači!’

Prije par dana Pater me je pitao na kojemu jeziku volim moliti krunicu, odgovorio mu sam da meni je drago kad na hrvatskome molim jer onako se sjećam svoga dida i bake.

Pročitao sam jedno pitanje ‘moli li još ijedan narod istovremeno svoju krunicu po svem svijetu?’ Na to pitanje mogu odovoriti svojim iskustvom. Argentina je zemlja u koju su došli puno emigranata, došli su razliciti katolički narodi uglavnom iz Europe. Mogu tvrditi da samo hrvatski narod se povezuje krunicom preko svijeta, poseban je hrvatski narod.
Zbog toga želim reći svim hrvatskim potomcima u dalekom iseljeništvu da budite vjerni Isusovoj Crkvi, nemojte se odreći vjeru naših predaka, očuvati ju znači na jedan način očuvati svoj hrvatski identitet. Na kraju želim pozvati sve Hrvate iz iseljeništva a posebeno one iz Latinske Amerike da se priključi ovom sjajnom projektu, nadam se da puno od vas ćete moliti u idućim putama.’

Krunicu Hrvata svega svijeta molimo svake subote u 14 h prema hrvatskom vremenu (UTC+2) što odgovara: 11 PM – Sidney, Melbourne (petak) 5 AM – Los Angeles 7 AM – Chicago 8 AM – Cleveland, Toronto, New York 9 AM – Santiago de Chile, Buenos Aires 1 PM – London, Dublin 2 PM – Beč, Berlin

Molitva se prenosi na YT kanalu ‘Za vječnu slavu’. 

Datum objave: 15.04.2020.