CroExpress/Hina

U ozračju Uskrsa upućujemo jedni drugima čestitke i dobre želje. Dok promatramo svoje muke i životne kušnje, koje nas već nekoliko tjedana pritišću, tješi nas vjera u uskrsnuće Isusa Krista koji je nadvladao svako zlo, pa je i samu smrt pobijedio, kaže se u poruci.
Biskupi su pozvali vjernike da im Isusova predanost Ocu bude uzor i poticaj, osobito u danima širenja bolesti koja je uvelike zaustavila redovitost života i rada, unijela nesigurnost i poremetila blizinu ophođenja i susreta, a vjernicima Zagrebačke nadbiskupije izrazili suosjećanje za posljedice razornog potresa.

S osobitom molitvom i bratskom blizinom pratimo brižnost onih koji svojim služenjem svjedoče istinsku ljubav prema čovjeku: liječnici i medicinske sestre, državni dužnosnici, policija, vojska, djelatnici medija, vatrogasci, trgovci i volonteri, te svi ostali koji su pokazali spremnost izložiti svoje živote i zdravlje u obrani od opasnog virusa i razornog potresa. Nastavit ćemo ih uključivati u svoje molitve, s vjerničkom zahvalnošću koja nas potiče da činimo sve da se nitko ne osjeti odsutnim u našoj ljubavi, kaže se.

U ovim danima kušnje osjećamo velik nedostatak liturgijskih slavlja u kojima primamo puninu euharistijskoga dara. Premda smo medijski povezani s mjestima gdje se misa slavi, nedostaje nam širina očitovanja vjere s drugim vjernicima.

U nedjelju Uskrsnuća Crkva moli Boga koji je po svojemu Jedinorođencu pobijedio smrt i ljudima otvorio pristup vječnom životu. To je Radosna vijest koju i mi naviještamo i svjedočimo, kaže se.

Biskupi potiču vjernike da ne prestanu moliti i vjerovati u snagu molitve te ističu da je iznimno znakovito i plodonosno što su proteklih tjedana bili ujedinjeni u molitvi putem medija i drugih tehničkih sredstava. ‘To nam je olakšalo samoću i udaljenost, a ohrabrivalo i jačalo naše pouzdanje u Gospodina’, kaže se u uskrsnoj poruci Hrvatske biskupske konferencije.

Datum objave: 07.04.2020.