PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.05.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

MOLE SE HRVATI IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE DA ZBOG KORONAVIRUSA ODGODE SVA PUTOVANJA DO DALJNJEGA Ministarstvo je ovaj poziv objavilo uoči uskrsnih blagdana

Foto: mvep

Foto: mvep

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvalo je u petak hrvatske državljane koji žive izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna, zbog pandemije koronavirusa.

Br. pregleda: 8591

CroExpress/Hina

'S obzirom na epidemiju koronavirusa, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna', kaže se u priopćenju MVEP-a.

Savjetuje se svim hrvatskim državljanima koji ne moraju nužno dolaziti u RH da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Ministarstvo je poziv objavilo uoči uskrsnih blagdana
, kada hrvatski državljani koji žive i rade u drugim zemljama u velikom broju obično dolaze u Hrvatsku.

'Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade', naglašava se u priopćenju.

Ministarstvo također upozorava i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na njezin teritorij iz iz drugih zemalja, odnosno 14 dana karantene ili samoizolacije.

03.04.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.