CroExpress

Kako bi olakšali svima koji nisu u mogućnosti izlaziti i pripremati obroke koji život znače, Jure Mustać, predsjednik Hrvatskog centra Salzburg, Austrijanac Thomas Gschwandtner i grupa volontera, među njima i članovi Hrvatskog centra pokrenuli su 31. ožujka veliki salzburški projekt pod nazivom Rollende Speisekammer (Pokretni obroci) koja će pomoći ljudima i obiteljima u potrebi da lakše prežive pandemiju koronavirusa na području Salzburga i okolice.
– Pogotovo sada, ne možemo i ne smijemo iznevjeriti najslabije u našem društvu. Osjećao sam odgovornost da nešto poduzmem, pa sam zato pokrenuo ovaj projekt besplatnog dostavljanja osnovnih životnih namirnica na kućne adrese osoba u potrebi u gradu i provinciji Salzburg.

Mnogi proizvođači prehrambenih proizvoda imaju veliku zalihu sezonskih i regionalnih proizvoda, i odlično je to da su nam uspjeli ponuditi raznovrsnu hranu bez naknade, koju distribuiramo socijalno ugroženim osobama, ali isto tako sprječavamo rasipno bacanje hrane.

Projekt predviđa beskontaktnu isporuku osnovnih životnih namirnica u gradu Salzburgu (uključujući i okolicu od najviše 5 km). Primopredaja se odvija na kućnom pragu, bez izravnog kontakta, polaganjem punih kartonskih kutija ispred ulaznih vrata.

Paketi s hranom mogu se preuzeti i na licu mjesta. Preuzimanje se odvija svakodnevno od 12 do 16 sati u ulici Jägerwirt (Kasern 4, 5101 Salzburg) bez kontakta (kupci ostaju u automobilu i primaju paket s hranom na parkiralištu).

Ovim projektom ljudi dobivaju obrok s kojim mogu nekoliko dana pokriti osnovne potrebe svoje obitelji,

Namirnice se mogu naručiti telefonom od 8 do 17 sati na sljedeći broj 0664 19 22 201, a razvoze se svakodnevno od 14 do 18 sati.

Sve prehrambene tvrtke koje žele hranu učiniti dostupnom našim korisnicima, također se mogu registrirati od 8 do 18 sati na sljedeći broj telefona 0664 19 222 80 ili na našoj Facebook stranici. Roba će se preuzeti u dogovoreno vrijeme, pojasnio nam je Mustać.
Pozivaju se Hrvati  iz Salzburga i okolice da se jave u slučaju potrebe za dostavom hrane na gore navedene brojeve telefona.

Hvale vrijedan projekt Hrvata i prijatelja Austrijanaca! Bravo!

Rollende Speisekammer in “ORF Salzburg heute”Danke an das ORF Landesstudio Salzburg für den gestrigen Beitrag in “Salzburg heute. Es ist unglaublich wie viele Unterstützer sich in den letzten Stunden gemeldet haben, dafür möchten wir recht herzlich Danke sagen.
#rollendespeisekammer #gemeinsamObjavljuje Rollende Speisekammer u Srijeda, 1. travnja 2020.





Datum objave: 01.04.2020.