PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.05.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

ODLIČAN HUMANITARNI PRIMJER IZ SALZBURGA Hrvat Jure Mustać pokrenuo akciju dostave hrane ljudima u potrebi da lakše prežive pandemiju koronavirusa

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

U Austriji su stupile na snagu stroge mjere koje bi trebale pomoći suzbijanju širenja koronavirusa. U međuvremenu su zatvoreni i svi ugostiteljski objekti, većina trgovina, a zbog cjelokupne situacije mnoge institucije i tvrtke su prilagodili način svog poslovanja i uveli izvanredno radno vrijeme ili rad od kuće, da bi na taj način uspjeli preživjeti tijekom ovog izvanrednog i teškog razdoblja.

Br. pregleda: 2607

CroExpress

Kako bi olakšali svima koji nisu u mogućnosti izlaziti i pripremati obroke koji život znače, Jure Mustać, predsjednik Hrvatskog centra Salzburg, Austrijanac Thomas Gschwandtner i grupa volontera, među njima i članovi Hrvatskog centra pokrenuli su 31. ožujka veliki salzburški projekt pod nazivom Rollende Speisekammer (Pokretni obroci) koja će pomoći ljudima i obiteljima u potrebi da lakše prežive pandemiju koronavirusa na području Salzburga i okolice.

- Pogotovo sada, ne možemo i ne smijemo iznevjeriti najslabije u našem društvu. Osjećao sam odgovornost da nešto poduzmem, pa sam zato pokrenuo ovaj projekt besplatnog dostavljanja osnovnih životnih namirnica na kućne adrese osoba u potrebi u gradu i provinciji Salzburg.

Mnogi proizvođači prehrambenih proizvoda imaju veliku zalihu sezonskih i regionalnih proizvoda, i odlično je to da su nam uspjeli ponuditi raznovrsnu hranu bez naknade, koju distribuiramo socijalno ugroženim osobama, ali isto tako sprječavamo rasipno bacanje hrane.

Projekt predviđa beskontaktnu isporuku osnovnih životnih namirnica u gradu Salzburgu (uključujući i okolicu od najviše 5 km). Primopredaja se odvija na kućnom pragu, bez izravnog kontakta, polaganjem punih kartonskih kutija ispred ulaznih vrata.

Paketi s hranom mogu se preuzeti i na licu mjesta. Preuzimanje se odvija svakodnevno od 12 do 16 sati u ulici Jägerwirt (Kasern 4, 5101 Salzburg) bez kontakta (kupci ostaju u automobilu i primaju paket s hranom na parkiralištu).

Ovim projektom ljudi dobivaju obrok s kojim mogu nekoliko dana pokriti osnovne potrebe svoje obitelji,

Namirnice se mogu naručiti telefonom od 8 do 17 sati na sljedeći broj 0664 19 22 201, a razvoze se svakodnevno od 14 do 18 sati.

Sve prehrambene tvrtke koje žele hranu učiniti dostupnom našim korisnicima, također se mogu registrirati od 8 do 18 sati na sljedeći broj telefona 0664 19 222 80 ili na našoj Facebook stranici. Roba će se preuzeti u dogovoreno vrijeme, pojasnio nam je Mustać.

Pozivaju se Hrvati  iz Salzburga i okolice da se jave u slučaju potrebe za dostavom hrane na gore navedene brojeve telefona.

Hvale vrijedan projekt Hrvata i prijatelja Austrijanaca! Bravo!

Rollende Speisekammer in "ORF Salzburg heute"

Danke an das ORF Landesstudio Salzburg für den gestrigen Beitrag in "Salzburg heute. Es ist unglaublich wie viele Unterstützer sich in den letzten Stunden gemeldet haben, dafür möchten wir recht herzlich Danke sagen.
#rollendespeisekammer #gemeinsam

Objavljuje Rollende Speisekammer u Srijeda, 1. travnja 2020.

01.04.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.