PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

BROJ ZARAŽENIH U NJEMAČKOJ RASTE; Britanski prijestolonasljednik princ Charles zaražen koronavirusom

Foto: screenshot/tagesschau

Foto: screenshot/tagesschau

U Njemačkoj je u srijedu zabilježeno 31.554 zaraženih koronavirusom, što je 4.191 više nego jučer, a isto tako se i broj umrlih povećao 36 na 149, priopćio je Institut Robert Koch, čiji je direktor istaknuo kako se ta zemlja nalazi na početku epidemije.

Br. pregleda: 7577

CroExpress/Hina

'Mi smo na početku epidemije za koju je još potpuno otvoreno kako će se razvijati', rekao je direktor Instituta Robert Koch, Lothar Wieler, na redovitoj dnevnoj konferenciji za tisak.

On je objasnio kako Njemačka, u usporedbi s drugim zemljama, bilježi relativno malo umrlih, ali da će broj žrtava 'sigurno i dalje rasti'.

Malom broju umrlih, kako je rekao Wieler, pridonosi i činjenica da je Njemačka od samog početka vršila veći broj testova.

'Zbog toga smo vrlo rano otkrili uzročnika i poduzeli mjere', rekao je Wieler. On je objasnio i kako je u Njemačkoj među zaraženima relativno velik broj mlađih osoba kod kojih je bolest protekla blago.

Institut Robert Koch preporučuje testiranje većeg broja osoba.

'Mi bismo trebali testirati ne samo one osobe koje su boravile u rizičnim područjima, nego sve koji imaju teže simptome', rekao je Wieler.

Osobama s lakšim simptomima direktor instituta je preporučio da 'ostanu kod kuće'.

Britanski prijestolonasljednik princ Charles zaražen je koronavirusom, objavljeno je iz njegove službene rezidencije Clarence Housea.

25.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.