CroExpress

– Ovim putem bismo Vas samo htjeli podsjetiti/informirati da se ažurirane preporuke za putovanje za Njemačku objavljuju na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Posljednje ažuriranje odnosi se na informaciju o uvođenju privremenih graničnih kontrola od strane Njemačke na granicama s Austrijom, Švicarskom, Francuskom, Luksemburgom i Danskom, koje važi od danas, 16. ožujka 2020.

Podsjećamo da će, po informacijama njemačkih institucija, njemačkim državljanima te državljanima ostalih zemalja s reguliranim pravom boravka u Njemačkoj biti dopušten ulazak u Njemačku, dok ostalima, osim u slučajevima s opravdanim razlogom, neće biti dopušten prelazak granice.

Predviđeno je daljnje odvijanje prekograničnog prometa roba, kao i prelasci granice uvjetovani dokazivom prekograničnom lokacijom radnog mjesta. Više informacija dostupno je na stranicama Saveznog ministarstva unutarnjih poslova, izgradnje i domovine.

Ujedno ukazujemo na današnje priopćenje Savezne vlade o dogovoru s predsjednicima/cama vlada saveznih država o smjernicama djelovanja s ciljem preventivnog smanjivanja socijalnih kontakata koji se ostvaruju na javnim područjima u Njemačkoj.

Za moguća daljnja pitanja stojimo Vam na raspolaganju. –

Datum objave: 16.03.2020.