CroExpress/Hina

Od pet milijuna kuna, najveći iznos, 1, 25 milijuna, namijenjen je organizacijama hrvatske manjine u Srbiji, onima u Sloveniji namijenjeno je 550 tisuća kuna, po 500 tisuća organizacijama u Austriji i Mađarskoj, a 400 tisuća organizacijama u Crnoj Gori i Italiji.
Po 350 tisuća kuna namijenjeno je organizacijama hrvatske manjine u Rumunjskoj i Republici Sjevernoj Makedoniji, 300 tisuća kuna na Kosovu, 250 tisuća u Slovačkoj, sto tisuća u Češkoj te 50 tisuća kuna organizacijama u Bugarskoj.

Najmanji iznos koji se može dobiti po projektu je tri tisuće kuna, najveći ne može prijeći ukupan iznos raspoređen za pojedinu državu.

Razvoj organizacija hrvatske nacionalne manjine, kultura, obrazovanje i znanost, prioritetna su područja u kojima organizacije mogu prijaviti svoje programe, no u obzir dolaze i sportski, gospodarski i sl. programi koji pridonose očuvanju hrvatskog identiteta, jačaju položaj hrvatske manjinske zajednice u inozemstvu te razvijaju njene odnose s Hrvatskom.

Na javni natječaj mogu se javiti kulturne, obrazovne, znanstvene, sportske udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice hrvatske manjine u 12 europskih država: Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Mađarskoj, Republici Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

Potrebna natječajna dokumentacija dostavlja se poštom ili neposrednom predajom na adrese veleposlanstava nadležnih za spomenute države.

Programi se mogu prijaviti isključivo na propisanim obrascima koji su dostupni na mrežnim stranicama Središnjeg ureda, Ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstava nadležnih za spomenute države.

Datum objave: 16.03.2020.