CroExpress

Povodom aktualnog stanja vezano uz širenje korona virusa Veleposlanstvo RH Beč vas želi informirati o novom paketu mjera za sve putnike iz Austrije u Hrvatsku kao i o mjerama predostrožnosti u radu Konzularnog odjela.

Poštivanjem ovih odredbi svako od nas daje svoj doprinos zajedničkim naporima u sprječavanju novih žrtava i suzbijanju infekcije! Veleposlanstvo RH u Beču Vam se zahvaljuje na tome.

Informacije o putovanju u Hrvatsku – pojačan paket mjera vezano uz širenje korona virusa

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svi strani i hrvatski državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz Republike Austrije dobit će rješenje o obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Ažurirane informacije Stožera civilne zaštite vezano uz korona virus, uključujući i upute putnicima koji ulaze u RH, dostupne su na: web stranici Civilne zaštite kao i na društvenoj mreži Twitter i Facebook.

Informacije o održavanju konzularnih dana i radu konzularnog odjela

Zbog situacije s korona virusom do daljnjega su otkazani svi konzularni dani u Austriji.


Konzularni odjel u Beču bit će otvoren isključivo za hitne slučajeve prema prethodnom dogovoru i najavi na brojeve telefona Konzularnog odjela: +43 1 585 19 76, dežurni telefon +43 676 842 500 554 ili email adresu: beckon@mvep.hr



Information für Reisende nach Kroatien im Zusammenhang mit dem Corona Virus
Laut Entscheidung des Zivilschutz-Stabes der Republik Kroatien vom 12. März 2020 werden alle ausländischen und kroatischen Staatsbürger, die in die Republik Kroatien aus Österreich einreisen, an der Grenze zu Kroatien per einen Bescheid aufgefordert, sich in eine verpflichtende Selbst-Isolierung in Dauer von 14 Tagen zu begeben.
Weitere Informationen: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Aktuelle Informationen des Zivilschutz-Stabes der Republik Kroatien über das Coronavirus, finden Sie unter:

Civilna zastita sowie in den sozialen Netzwerken Twitter und Facebook.

Parteienverkehr der Konsularabteilung und Konsulartage

Der Pareteienverkehr der Konsularabteilung ist nur in Ausnahmefällen möglich und zwar mit Voranmeldung unter:

01 585 19 76, oder an die E-Mail-Adresse: beckon@mvep.hr
Alle Konsulartage werden bis auf Weiteres abgesagt.

PRIOPĆENJE VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI AUSTRIJI o novom paketu mjera za sve putnike iz Austrije u Hrvatsku!Objavljuje CroExpressNedjelja, 15. ožujka 2020.

Datum objave: 15.03.2020.