PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.03.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

SVEČANOM SJEDNICOM 'GRADSKOG VIJEĆA LJUBUŠKI' PROSLAVLJEN DAN GRADA Zvonko Milas: Ljubuški je i izvan granica BiH prepoznat kao kulturni, povijesni, prirodni i turistički biser

Foto: hrvatiizvanrh

Foto: hrvatiizvanrh

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški, koja je održana danas u hotelu Bigeste, završena je ovogodišnja proslava Dana Grada Ljubuški, prva otkako je Ljubuški dobio status grada.

CroExpress

Sjednici su, uz gradske vijećnike i gradonačelnika Nevenka Barbarića, nazočili brojni gosti i uzvanici iz svih sfera života iz BiH i Republike Hrvatske.

Nakon intoniranja hrvatske himne, sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, koji je pozdravio uvažene goste i kratkim govorom nazočne upoznao s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Ljubuškog.

Nakon toga je uslijedio kratki videoprilog i obraćanje gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića, koji je govorio o svemu postignutom u prošlog godini.

Uistinu sam ponosan što smo uspjeli završiti proces stjecanja statusa grada, rekao je Barbarić i zahvalio se svima koji su dali potporu ljubuškim projektima. On je rekao kako projekti koji se rade u suradnji s međunarodnim institucijama i s višima razinama vlasti daju mogućnost brže i kvalitetnije doći do cilja. Cilj je urbaniji, ljepši i uređeniji Ljubuški, Ljubuški kao ugodan kutak življenja, mjesto u koje će se rado dolaziti i ostajati, rekao je Barbarić između ostalog.

Nakon gradonačelnika, obratio se humački gvardijan fra Dario Dodig.

Ako se osvrnemo unazad, onda možemo vidjeti da se prave dobri koraci i iskoraci naprijed na razini Ljubuškog. Svakim danom dobivamo obrise grada, perspektivu imamo. Ljubuški postaje pomalo i turističko odredište, rekao je fra Dario.

Potom se obratio gradonačelnik prijateljskog grada Trilja Ivan Šipić. On je čestitao ovu povijesnu, prvu proslavu Dana Grada i dodao kako je Ljubuški ponosno mjesto, mjesto s bogatom poviješću.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je istaknuo kako je Ljubuški sredina koja u svim područjima života, bez obzira radi li se o gospodarstvu, kulturi obrazovanju ili demografiji postiže izvanredne rezultate.

'Zahvaljujući trudu svih vas te marom vrijednih ljudi ovog kraja Ljubuški je i izvan granica BiH prepoznat kao kulturni, povijesni, prirodni, turistički biser Zapadno hercegovačke županije. Ponosni smo što je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kroz potporu projektima koje zajednički provodimo, uključen u postizanje što boljih rezultata u podizanju kvalitete života. Vjerujem da na taj način, zajedničkim naporima, gradimo i osiguravamo bolju budućnost grada i njegovih žitelja.

U uvjerenju kako je još puno dobrih projekata pred nama koje ćemo zajednički realizirati na dobrobit grada Ljubuškog, Zapadno hercegovačke županije i cijele BiH, primite iskrene čestitke za Dan Grada sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom i dalje činite da Ljubuški bude i ostane mjesto ugodna življenja i zadovoljnih ljudi', izjavio je Milas, državni tajnik i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske na Svečanoj sjednici u Ljubuškom povodom Dana grada.

Potom je uslijedio govor predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića. On je obećao potporu s viših razina vlasti.
Moramo stvoriti ambijent da mnogo više sredstava sa viših razina vlasti kroz proračunski dio završi upravo tamo gdje pripada, pa time i u gradu Ljubuškom. Ja sam uvjeren da za to imamo snage, izboriti ćemo se mi za svoju potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte. Stvoriti ćemo mi ambijent da se u BiH može živjeti i graditi svoj dom jer je naša domovina BiH i uvjeren da da nigdje nema ljepšeg mjesta za život, rekao je Čović.

Pri kraju sjednice upriličena je podjela javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu.

Denis Buntić je dobio nagradu Grada Ljubuškog za životno djelo za doprinos i promociju Ljubuškog. Godišnju nagradu Grada Ljubuškog dobila je tvrtka Džajić Commerce d.o.o. za izniman doprinos razvoju gospodarstva Grada Ljubuškog. Zlatni grb Grada Ljubuškog dobio je prof. dr. Mario Šiljeg za izniman doprinos uvjeta života na području Grada Ljubuškog.

17.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.