PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.03.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

BOLNICA ROTTHALMÜNSTER U BAVARSKOJ ŽUPANIJI PASSAU DOBIVA NOVI UROLOŠKI ODJEL NA ČELU S DR. SC. NIKOLOM ZEBIĆEM Informacija koja će, vjerujemo, većinu zanimati

Foto: CroExpress/Jure Mustać i dr. sc. Nikola Zebić

Foto: CroExpress/Jure Mustać i dr. sc. Nikola Zebić

Br. pregleda: 2410

CroExpress

U bolnici Rotthalmünster u njemačkoj županiji Passau u saveznoj državi Bavarska od travnja 2019. godine radi hrvatski liječnik, vrhunski stručnjak iz područja urologije dr. sc. Nikola Zebić, i to kao šef Odjela urologije.

Dr. Zebić ima više od 20 godina radnog iskustva. Sve do nedavno je obnašao dužnost šefa Odjela urologije na klinici Bayreuth, a prije toga radio u istoj funkciji na urološkoj klinici Kulmbach.

S dr. Zebićem smo imali priliku razgovarati na prošlotjednom prijamu povodom proslave blagdana blaženog Alojzija Stepinaca u župskim prostorijama u Salzburgu.

Kako je za CroExpress rekao dr. Zebić, bolnica u Passau dobiva nešto novo, a to je urološki odjel s mogućnosti primjene vrhunskih dijagnostičkih i terapijskih metoda zahvaljujući modernim medicinskim uređajima visoko sofisticirane tehnologije.

Urološki odjel bolnice Rotthalmünster i sada na licu mjesta nudi sveobuhvatnu operativnu urološku skrb svojim pacijentima, a za mjesec dana, nakon otvorenja novog odjela, moći će, između ostalog, ponuditi i lasersku terapiju za benigno povećanje prostate: ThuLEP prostate, kazao je dr. Zebić.

Vjerujemo da će ova informacija zanimati mnoge Hrvate koji žive i rade na području Bavarske, Austrije i šire, a koji dobivaju komoditet da mogu dijagnostiku i terapijske postupke na Odjelu urologije u bolnici Rotthalmünster dobiti na maternjem jeziku.16.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.