PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

29.03.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

ZVONKO MILAS Status hrvatske nacionalne manjine važan je čimbenik budućih međudržavnih i dobrosusjedskih odnosa

Foto: Snježana Radoš/HMI

Foto: Snježana Radoš/HMI

Okupljenima na promociji Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2020., upriličenoj na Matičin 69. rođendan obratio se i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića državni tajnik Zvonko Milas.

CroExpress

'Prikazom uloge hrvatskih iseljeničkih zajednica diljem svijeta u ostvarivanju hrvatske državnosti nedvojbeno se nameće pitanje o ponovnom postizanju takvog stupnja globalnog hrvatskog zajedništva, dok analiza davnih, ali i recentnih hrvatskih migracija adresira srž aktualnih demografskih izazova. Stanje hrvatske nacionalne manjine bitan je čimbenik naših međudržavnih, susjedskih odnosa koje uvijek imaju snažne implikacije na hrvatski narod i državu', izjavio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske na svečanom predstavljanju Hrvatskog iseljeničkog zbornika u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.

Hrvatski iseljenički zbornik 2020. sa sažecima na engleskom i španjolskom jeziku projekt je s kontinuitetom izvrsnosti koji izlazi već 65 godina s ciljem povezivanja kulture Hrvata na globalnoj razini.

13.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.