CroExpress

Nakon svečane svete mise u nedjelju, 9. veljače, koja se održala na čast hrvatskom mučeniku i blaženiku Alojziju Stepincu, zaštitniku Hrvatske katoličke župe u Salzburgu, voditelj župe fra Zlatko Špehar počastio je uvažene goste, svećenike i prijatelje u prostorijama Hrvatskog centra ukusnim domaćim delicijama koje su za ovu prigodu pripremili marljivi članovi Pastoralnog vijeća.

Među uzvanicima su se našli gosti iz Hrvatske i Slovenije, gosti iz Austrije, poduzetnici, liječnici i najstariji članovi Hrvatske katoličke župe Salzburg.

Riječi hvale za iskazano gostoprimstvo nazočnima je uputio Daniel Glunčić, novoizabrani veleposlanik RH u Republici Austriji.

– Želim vam od srca zahvaliti na divnom gostoprimstvu iza kojeg, vjerujem, stoji cijeli tim marljivih i predanih djelatnika i volontera. Danas je važno, zbog ove prigode kojoj smo nazočni, naglasiti da se hrvatski blaženik Alojzije Stepinac zalagao za dostojanstvo čovjeka i očuvanje života. Danas je blagdan zajedništva. Mi koji radimo u politici, u velikoj mjeri smo odgovorni za hrvatske zajednice, ali ne samo ovdje u Austriji, nego i u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i šire. 

Ja sam uvijek spreman učiniti korak naprijed, prema vama, i prema svim Hrvatima koji žive u Republici Austriji. Želim se skupa s vama, upravo po primjeru blaženog Stepinca, odlučno zalagati za dostojanstvo čovjeka i usmjeravati pogled prema budućnosti.

Može se činiti da naša država ne napreduje onako kako bi mnogi od vas željeli, ali to nije istina. Naša Hrvatska napreduje korak po korak, no pred nama je još puno posla. Postoje ovdje ljudi, poduzetnici, Hrvati koji rade na odgovornim pozicijama, i oni su najčvršći most između Hrvatske i iseljeništva. Takve ljude želim upoznati i povezati. U tom svjetlu, čuvajmo i njegujmo naše zajedništvo koje nam je Bog darovao i budimo veza između hrvatske države i hrvatskog iseljeništva. Briga za hrvatski narod u iseljeništvu je jedan od mojih najvećih i najodgovornijih izazova. Međutim, ne bojim se novih početaka, poručio je ovom prigodom veleposlanik Glunčić.
Na kraju susreta, čak se i zapjevalo. Posebna i velika hvala ide cjelokupnom osoblju Hrvatskog centra Salzburg na izvanrednoj organizaciji: Juri Mustaću, Evi Tadić, Anni Paušić, Slađani  Stjepić, Ivanki Vidić, Branku Grabovcu, Jozi Tadiću, Ivi Kneževiću i Petru Sakaču; učiteljima: Ivici Vincetiću, Kati Jelušić i Mirjani Kukavici.

Daniel Glunčić, veleposlanik RH u Austriji: Hrvati na odgovornim funkcijama su najčvršći most između Hrvatske i iseljeništva. Takve ljude želim upoznati i povezati! ????Objavljuje CroExpressPonedjeljak, 10. veljače 2020.











Datum objave: 10.02.2020.