PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.03.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PO PRVI PUTA UVODI SE DIREKTNA AVIOLINIJA IZMEĐU ZADRA I BUDIMPEŠTE I to dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom

Foto: HTZ

Foto: HTZ

CroExpress/PR

Zadar i Budimpešta po prvi će puta biti povezani direktnom aviolinijom u ljetnom redu letenja. Riječ je o liniji vodećeg europskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanaira koja će prometovat od srpnja do rujna 2020. godine i to dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom, a let će trajati 1 sat i 15 minuta.

'Uvođenje novog leta Ryanaira koji će u ljetnom redu letenja po prvi puta povezati Zadar i Budimpeštu odlične su vijesti za cjelokupni turistički sektor, posebice kada znamo da se mađarsko tržište nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Odlične efekte očekujemo i za brojne destinacije u Zadarskoj županiji, posebice za Vir i Zadar koji se nalaze među omiljenim destinacijama mađarskih turista', izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodajmo kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj s mađarskog tržišta ostvareno više od 644 tisuća dolazaka i gotovo 3,3 milijuna noćenja što u odnosu na 2018. predstavlja rast od 3 posto, dok je u Zadarskoj županiji s mađarskog tržišta lani ostvareno oko 90 tisuća dolazaka i 554 tisuće noćenja.

Prvi let između Budimpešte i Zadra zakazan je za 2. srpnja 2020. godine, a karte su već dostupne putem web stranice Ryanaira.

04.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.