PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

28.02.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

USKORO DNEVNA AVIOLINIJA ZAGREB-MADRID? Razvija se turistička suradnja Hrvatske i Španjolske

foto: pixabay

foto: pixabay

Ministar turizma Gari Cappelli održao bilateralni sastanak sa španjolskom kolegicom.

Autor: CroExpress

Ministar turizma Gari Cappelli u sklopu službenog boravka u Kraljevini Španjolskoj održao je bilateralni sastanak sa španjolskom ministricom industrije, trgovine i turizma Maríjom Reyes Maroto Illera u Ministarstvu industrije, trgovine i turizma u Madridu uz prisustvo veleposlanice RH u Španjolskoj Nives Malenice.

Prezentirao je prioritete predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU u okviru turističkog sektora, a na sastanku je zaključeno kako je Hrvatska popularna destinacija u Španjolskoj te je prošle godine broj španjolskih turista porastao za 8,45 posto, a broj noćenja s tog tržišta za 10,46 posto.

"Vjerujem kako će se turistička razmjena dodatno povećati ponovnom uspostavom ureda Hrvatske turističke zajednice u Madridu, čije ponovno otvaranje očekujemo u 2020. godini u prostorima hrvatskog veleposlanstva u cilju minimalizacije troškova ureda. Za još jače povezivanje značajna je i izravna zrakoplovna povezanost koja napreduje iz godine u godinu te danas u zimskom redu letenja tri zrakoplovne kompanije lete na tri zrakoplovne rute između Hrvatske i Španjolske, a očekujem da se u budućnosti uspostaviti i redovita dnevna linija između Zagreba i Madrida", naglasio je Cappelli.

22.01.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.