CroExpress/Petar Sakač (HCS)

U subotu, 10. siječnja, u kapeli dvorca Mirabell u Salzburgu održan je novogodišnji koncert KUD-ova ‘Baul’ iz Petrčana i ‘Branimir’ iz Nina u organizaciji Hrvatskog Centra i Hrvatske zajednice u Salzburgu.

Okupljene je pozdravio predsjednik HC Jure Mustać, koji je nazvao ovaj koncert početkom još jedne uspješne godine za hrvatsku zajednicu u Salzburgu. Župnik Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca – Salzburg, p. Zlatko Špehar je pozdravio goste te naglasio posebnu važnost očuvanja tradicionalnih božićnih pjesama.
KUD ‘Baul’ pod vodstvom Duje Stanišića izveo je presjek najpoznatijih božićnih pjesama iz čitave Hrvatske, te ujedno predstavio svoj nosač zvuka ‘Sve ovomu selu’. U izvedbama djela pjesma instrumentalo su ih pratili članovi KUD-a ‘Branimir’ iz Nina pod vodstvom Josipa Bakića. Uz KUD-ove nastupila je i pjevačica Nera Gojanović.

U nedjelju, 12. siječnja, KUD-ovi su predvodili liturgijsko pjevanje na misnom slavlju u 11:30 sati na veliko oduševljenje svih okupljenih vjernika.

Zahvaljujemo im na posjeti te želimo puno uspjeha u daljnjem radu na očuvanju hrvatske kulturne baštine.

U kapeli dvorca Mirabell u Salzburgu održan je novogodišnji koncert KUD-ova ‘Baul’ iz Petrčana i ‘Branimir’ iz Nina.Objavljuje CroExpressPonedjeljak, 13. siječnja 2020.

Datum objave: 13.01.2020.