Autor: CroExpress/PR

Nakon što je u svibnju ove godine evaluacijska komisija udruženja ACES Europe boravila na otoku Lošinju kad je, povodom Dana sporta, predstavljena cjelokupna sportska ponuda otoka te svi sportski klubovi i udruge, jučer je u Bruxellesu u Europskom parlamentu na ACES Europe Gala Ceremony gradonačelnica Ana Kučić preuzela zastavu i primila priznanje za Lošinj – Europski otok sporta za 2020. godinu.
2c19967ec3.jpg
Uz delegaciju Grada Malog Lošinja (gradonačelnica Ana Kučić, zamjenik gradonačelnice Anto Nedić, Boško Babić, Franjo Toić) i Turističke zajednice (direktor Turističkog ureda Dalibor Cvitković), svečanosti su nazočili i europarlamentarci Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Željana Zovko i Tomislav Sokol.

‘Ovo priznanje rezultat je rada svih naših sportskih klubova, pojedinaca, rekreativaca i reprezentativaca koji žive sport 365 dana u godini i na tome smo im zahvalni! Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu dostupnost značajnih europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza.’ izjavila je prlikom preuzimanja zastave malološinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Tijekom svog boravka na Lošinju komisija je dobila uvid u cjelokupnu sportsku infrastrukturu kompletnog otoka, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima što je prezentirano u sportskoj dvorani na Bočacu revijom svih sportskih klubova i udruga koje se profesionalno ili rekreativno bave sportom.

Inače, u Prijedlogu proračuna za 2020. godinu Grad Mali Lošinj je planirao 4,3 milijuna kuna za promicanje i razvoj amaterskog sporta kod građana, rekreativno bavljenje sportom, sudjelovanje klubova na natjecanjima, prvenstvima i u ligama te što veći obuhvat mladih u radu klubova.
Isto tako iz Proračuna Grada financira se upravljanje sportskom dvoranom Bočac, održavanje sportskih igrališta, održavanje sportskih manifestacija i nagrađivanje najuspješnijih sportaša te svjetski kup Downhill, a za 2020. godinu uključeno je i pet kapitalnih projekata – izgradnja nove sportske dvorane, igralište Ilovik, rekonstrukcija i izgradnja sportske infrastrukture, sportsko igralište Veli Lošinj i sportsko igralište Artatore.

Datum objave: 12.12.2019.