Autor: CroExpress

– Brate, ja sam došao pun entuzijazma, kao i svi, razočaran Sarajevom i Bosnom! Platio sam papire znaš već kako… nisam znao ništa vezano za posao (Trockenbau), ni jezik, bukvalno ništa. Naravno, ufatio sam se naših jer nisam znao pričati i našao stabilnu, finu firmu, koja je pošteno trpjela moje neznanje i plaćali me preuredno.
Imali su sreću što sam sve naučio u roku nekoliko mjeseci i postao Vorarbeiter. Poslije nekoliko godina i ostvarenih osobnih kontakata otvorio sam svoju firmu. I dan-danas me ljudi svakodnevno zovu i nude poslove, velike, male, svakakve… jer pošteno sam radio i imam pristup svim ljudima.
E sad, stan ni u ludilu ne mogu naći i ako mogu to je za 1500 €, a što je bacanje para u tuđi džep. Sva osiguranja su mi ukrala pare.
Telefonica mi napravila četiri ugovora bez mog potpisa i rekli, prevaren si, ali moraš plaćati do kraja (tj. njihov radnik). Plaćam nenormalne poreze i dadžbina milijun.

Evo najnovije ZEUS, koji obračunavaju Nachzahlung za stan, poslali mi prije par dana 1200 € nadoplate. Pitat ćemo za razlog, kaže gazdarica. Dobih emailom umanjeno za 250 €; znači Bog zna koliki su troškovi uistinu i nemam se kome žaliti.

Mogao bih ovako dva dana pričati sve zgode i nezgode.

Zaručnica je dolje (u Bosni) završila grafički dizajn i sad radi u privatnoj firmi i super joj ide. Znači ako ju dovedem u Njemačku, napraviti ću od gospođe samo slugu.
A da ne pričam kako ovdje nemam društvo i da nisam izašao barem zadnjih 6 do 7 godina. –




Datum objave: 11.12.2019.