PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

ZNANSTVENA SURADNJA S DIJASPOROM Održat će se ponedjeljak, 9. prosinca u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u 12 sati

Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik iz Frankfurta (foto: CroExpress/Edi Zelić)

Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik iz Frankfurta (foto: CroExpress/Edi Zelić)

Autor: CroExpress

U velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u ponedjeljak 9. prosinca s početkom u 12 sati održat će se svečano predstavljanje programa Hrvatske zaklade za znanost čijim se programskim sadržajima omogućuje suradnja s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori.

Program je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda u okviru Specifičnoga cilja 10.ii.3. Bolje istraživačko okruženje za ljudske potencijale Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te sredstvima iz Državnoga proračuna Republike Hrvatske.

Na svečanosti će se predstaviti aktivnosti Hrvatske zaklade za znanost vezane uz suradnju s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori, kao i rad i djelovanje Hrvatske matice iseljenika, te Association of Croatian American Professionals (ACAP) s kojima Hrvatska zaklada za znanost surađuje tijekom provedbe ovoga programa i planiranja novih suradničkih projekata s dijasporom.

U sklopu ovog programskog paketa financirano je 23 projekta iz svih znanstvenih područja te svaki projekt ima suvoditelja iz hrvatske znanstvene dijaspore. Sudionicima svečanosti će se predstaviti voditelji projekata koji će ukratko prikazati svoje projekte u vremenu od 12 do 15 sati.

Na kraju svečanog programa uslijedit će glazbena točka i prigodni domjenak.

07.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.