Autor: CroExpress/Adolf Polegubić

Svečano misno slavlje u punoj katedralnoj crkvi Sv. Marije u Hamburgu, na prvu nedjelju došašća 1. prosinca, predvodio je pomoćni vrhbosanski biskup u miru i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons. Pero Sudar u zajedništvu s pomoćnim biskupom nadbiskupije Hamburg u miru mons. Hans-Jochenom Jaschkeom, voditeljem misije o. Anto Bobašem i misijskim dušobrižnikom o. Mirkom Vlkom, ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislavom Markićem, provincijalom Hrvatske dominikanske provincije dr. o. Slavkom Sliškovićem te s još sedmoricom hrvatskih i njemačkih svećenika.

U misnom slavlju sudjelovao je veliki broj djece, mladih i odraslih u hrvatskim narodnim nošnjama, a uz vjernike iz misije Hamburg sudjelovali su i vjernici iz HKM Hannover i HKM Neumünster. Misnom slavlju pribivala je i časna majka sestara dominikanki Kongregacije svetih Anđela čuvara sa sjedištem u Korčuli s. Jakica Vuco, koja je na proslavi sudjelovala s više svojih sestara koje su djelovale i u toj misiji, generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek sa suprugom, te uime Vijeća grada Hamburga Jan Pörksen.
Sve je na početku pozdravio voditelj misije o. Anto Bobaš, koji je kazao kako je proslava 50. obljetnice misije poticaj svima da se prisjete proteklih 50 godina s nakanom da što bolje osmisle i žive sadašnjost i učine sve kako zajedništvo i misijska zajednica u Hamburgu i nadalje imala svoju budućnost. Posebno je zahvalio mons. Hans-Jochenu Jaschkeu kazavši kako se Hrvati uvijek sjećaju njegove dobrote koju je imao prema njima i u ratnim danima kada je dolazio u misijsku kapelicu i zajedno s vjernicima molio krunicu i činio sve da se izbjeglice, i Hrvati u Hamburgu uvijek osjećaju kao vjerici prvog reda, jednaci sa svima ostalima. Zahvalio je mons. Sudaru, koji je, kako je istaknuo, čak iz Sarajeva došao na proslavu tog jubileja, kao i svim uzvanicima i vjernicima.



Tekst u cjelosti pročitajte OVDJE.

Datum objave: 02.12.2019.