Autor: CroExpress/PR 



Digitalna tehnologija, roboti i najmoderniji gadgeti zavladali su svijetom. Njihova upotreba u svim svakodnevnim aktivnostima je potpuno neizbježna, a već su unazad nekoliko godina svoj utjecaj proširili i na sve grane medicine. Moderna tehnologija u medicini omogućuje brže, kvalitetnije i preciznije usluge pacijentima, a njihovu udobnost i zadovoljstvo stavlja na prvo mjesto.

Možda vam je nezamislivo da, na primjer odlazite u jedan potpuno opušteni posjet stomatologu koji je ugodan, bezbolan i traje kratko, ali to je itekako moguće u dentalnom centru budućnosti. Tamo je sve suprotno od predrasuda koje mnogi imaju o posjetama stomatologu.

Zavirili smo u jedan takav high-tech dentalni centar! Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu svojim pacijentima, uz moderno uređene ordinacije i više od 35 godina iskustva, nudi i potpuno digitalne usluge. Riječ je o digitaliziranom procesu skeniranja zubi, dizajna mostova, krunica i ljuskica te njihovoj izradi u najmodernijem 3D digitalnom lancu. 

3D DIGITALNI LANAC 

Sve počinje skeniranjem zubi pomoću intraoralnog skenera, a gotovo je u svega nekoliko minuta. U realnom vremenu doktor sliku vaših zubi može urediti i prilagoditi stvarnom stanju te je šalje u dentalni laboratorij. Tehničar u posebnom programu dizajnira izgled mosta, krunice ili ljuskice te ga digitalnim putem šalje glodalici – modernom uređaju koji će poput robota nevjerojatnom preciznošću u svega nekoliko sati izraditi zub. Na kraju tehničar daje zubu estetski ‘final touch’ i potpuno prirodan izgled.

AYfv0lQ.jpg

Cijeli je proces gotov u samo 24 sata! Ovime je Štimac centar još jednom dokazao da je predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija u dentalnoj medicini u Domovini.

Digitalizacija navedenog procesa omogućuje iznimnu udobnost pacijentima te štedi njihovo vrijeme, a zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji uzimanje otisaka je bolje, brže i preciznije nego ikada do sada.

UDOBNOST I BRZINA NA PRVOM MJESTU 

Mnogi će pomisliti kako se s brzinom gubi na kvaliteti, ali u ovom je slučaju to potpuno suprotno. Robotske glodalice, digitalizacija dizajna i skeniranja zubi, osim što revolucionarno utječu na udobnost i skraćuju vrijeme, preciznost dovode skoro do savršenstva i smanjuju mogućnost ljudske pogreške. Je li vam stomatolog ikada uzimao otisak kako bi vam mogao izraditi nove zube? Tada znate kako je taj cijeli proces izgledao.

psDVfIp.jpg

Mnogi vrlo često teže podnose uzimanje otisaka otisnim masama, a nekim je pacijentima čak i mučno od otisnih masa te im je tijekom cijelog postupka teško i disati. No, najmoderniji digitalni intraoralni skener Primescan i CAD/CAM tehnologija u potpunosti su revolucionirali stomatološku industriju koja postaje gotovo potpuno automatizirana i digitalna. 

Ako vas je sve ovo impresioniralo, posjetite ovaj dentalni centar budućnosti, koji prednjači u uvođenju modernih tehnologija. Za sve Hrvate koji žive izvan Domovine Štimac centar pruža i posebne pogodnosti koje možete saznati ovdje.

Datum objave: 02.12.2019.