Autor: CroExpress/J.T.

– Bio je radijski novinar, generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu, bavi se vinogradarstvom, a 2017. godine je postao doktorom ekonomskih znanosti. Jedan je od omiljenih hrvatskih glazbenika, Slavonac imotskih korijena. On je čovjek iz naroda koji je ovih dana ušao i u utrku za predsjednika države Hrvatske, baš ovako je Hrvatima iz Franfkurta i okolice voditeljica programa Maja Zrno predstavila i najavila nezavisnog predsjedničkog kandidata dr. sc. Miroslava Škoru na predizbornom skupu 16. studenog, koji se održao u dvorani restorana Dalmacija u Eschbornu na području Rhein-Main u Njemačkoj.
e9e4234180.jpgFoto: Vlado Bulić
– Na ovaj skup smo svi došli isključivo svojom voljom, i zato što volimo svoj narod, zato što volimo svoju državu. Nisu nas dovezli autobusom, nismo pripadnici stranke, nećemo dobiti kobasicu i pivo, nećemo dobiti honorar. Ja vam osim svog toplog srca i čistih ruku nemam što dati, kazao je Škoro, te se u svom govoru osvrnuo i na aktualne teme u Hrvatskoj, govorio je i o temi lustracije, koja je nužna, i o većim predsjedničkim ovlastima.
Dosadašnje imenovanje ustavnih sudaca nazvao je političkom trgovinom.
– Sjedio sam osam mjeseci u Saboru i izgubio osam mjeseci svog života s tim kradljivcima vremena, rekao je, i otkrio da mu je za vrijeme zastupanja u Saboru žao što je u nekim slučajevima dizao ruku suprotno svome mišljenju.

O Jasenovcu je kazao sljedeće:

– Ne možemo ići u budućnost, dok nismo rasvijetlili tu prošlost. –

– Ne mogu se složiti s načinom kako vladajući trenutno manipuliraju narod i vode u neizvjesnu budućnost dragu nam državu Hrvatsku, i zato sam odlučio javno djelovati. Ne ulazim u ovaj posao zbog plaće. Tu sam da vratim narodu ono što mu pripada. Založit ću se da Hrvatska od Srbije i Crne Gore traži i dobije ratnu odštetu. –

I na kraju svog obraćanja Škoro je iseljenicima poručio:

– Dajte svoj potpis i glas za promjene, vratimo Hrvatsku narodu! –



Organizatori ovog političkog skupa koji se održao u restoranu Dalmacija u Eschbornu pokraj Frankfurta bili su Vjekoslav Luburić, Tomislav Ivošević iz HKZ Frankfurt, Mario Primorac iz HKZ Offenbach, Jozo Jokan Turudić iz HKZ Giessen i Ivan Pehar vlasnik restorana.

Datum objave: 24.11.2019.