PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PREDSJEDNICE, ZAR JE TO SVE? TUGA TARLE: Tražili smo potporu za Muzej hrvatskog iseljeništva u Rijeci i nakon tri godine dobili ovaj odgovor

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Što su odgovorili iz Ureda predsjednice, pročitajte u nastavku?!

Autor: CroExpress/Tuga Tarle

Dragi prijatelji,

Tražili smo potporu za muzej hrvatskog iseljeništva u Rijeci od Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović:

Dobili smo odgovor. Stigao je danas.

Pogledajte ga u nastavku.
Donosimo i neke od zanimljivih komentara s Facebooka:

'Nije li to konsekventnost 'naših' političara, u višegodišnjem podni-poštavanju hrvatskog naroda: katolika, pravoslavaca, muslimana, agnostika, ateista i svih drugih građana koji vole svoju Hrvatsku. Kao da se želi omalovažiti neprocjenjiv novčani doprinos dijaspore u stvaranju samostalne države Hrvatske.

Nemam spoznaje koliko je, u iseljeništvu, za Domovinu prikupljeno novčanih sredstava, jesu li ona uvijek završavala u namijenjenoj nakani i da li smo, i kojim, pojedincima dali barem, pisanu zahvalu, ako ne i državno odličje.

Muzej hrvatskog iseljeništva u Rijeci, uz navedeno, sjajna je ideja za poučavanje istine o našim demografskim kretanjima, njihovim uzrocima, informacije o njihovom životu u zemljama u kojima su našli svoj novi dom, kao i stvaranje uvjeta za što većim povratkom Hrvata u svoju matičnu državu. Dojma sam da se u nas, često, zbog osobnih interesa, pokušava zatajiti povijesna istina.

Jedan od primjera  je i neargumentirano otezanje priznanja Hrvatske pravoslavne crkve.

Poštovana gospođo Tarle, čestitam i želim da projekt muzeja uspije. Držim da ne bi bilo bogohulno da je ta, hvale vrijedna, inicijativa, došla od jedne od naših vlasti. Pozdravljam Vas.
Branko Smrekar.'Šta je oprostite odgovorila, nije mi jasno?Ni ja ne znam. Napisala je da ništa ne kaže.19.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.