PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

KLAPA B.A. IZ BUENOS AIRESA GOSTOVALA U HRVATSKOJ Posebnu podršku dobili od Državnog ureda za Hrvate izvan RH

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Državni tajnik Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas primio je na sastanak mušku Klapu B.A. iz Buenos Airesa, koja se od 14. do 18. rujna nalazi na turneji po Republici Hrvatskoj.

Autor: CroExpress

Klapa B. A. osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata, druge i treće generacije rođenih u Argentini, željela pjesmom odati počast svom prijatelju poginulom u Domovinskom ratu.

Prvi nastup održali su u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu. Od tada do danas, kao pioniri klapskog pjevanja u Južnoj Americi, neprekidno rade na očuvanju i promicanju kulturne baštine.
Repertoar Klape B.A. je sastavljen od tradicionalnih klapskih 'a capella' pjesama, pjesama uz instrumentalnu pratnju, argentinskih i internacionalnih tradicionalnih i skladanih pjesama, te pjesama hrvatskih skladatelja iz Argentine. Klapa je u svojih 20 godina djelovanja zabilježila brojne nastupe diljem Argentine i cijele Južne Amerike.

Snimili su 2 nosača zvuka, prvi, 'Klapa BA', 2007. godine te prošle godine i drugi nosač zvuka pod nazivom 'Furešti'. Nastupili su na brojnim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006. sudjelovali su na turneji diljem Lijepe Naše te večeri klapa iz iseljeništva na jubilarnom četrdesetom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Zajedno sa ženskom klapom Valovi 2017. godine organizirali su Prvi susret klapa u Argentini.

18.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.