Autor: CroExpress/Tomislav Bandov

Škoro je u Nu2 rekao sljedeće: ‘Ja sam protiv pobačaja. Smatram da pobačaj nije kontracepcijsko sredstvo. Smatram da treba više raditi na edukaciji, posebice mladih, kad je u pitanju pobačaj i nisam za to da se time licitira na način na koji se licitira, pogotovo kada se govori o zabranama. Zabrana je zadnja instanca o kojoj moramo govoriti, do zabrane ima još jako puno, još jako puno razgovora koje moramo obaviti, a zabranu ako ju treba ozakoniti to treba donijeti hrvatski sabor. Uvijek sam bio i ostat ću za razgovor i da na kraju pobjedi razum i ono što je na dobrobit hrvatskom čovjeku.’
I sada se na dijelu lakomisleće i brzopotezne ‘desnice’ povela hajka na Škoru kako je protiv zabrane pobačaja.

A prava istina je da je ovo zapravo prvi put da je netko od političara (‘ajmo ga sada nazvati političarem) u javnosti rekao da je zabrana opcija, makar kao zadnja instanca, dok primjerice nikada u javnosti nismo čuli niti od Crkve da traži zabranu pobačaja ili da na bilo koji način ikome javno sugerira bilo što na tu temu u smislu donošenja konkretnog zakona.

Dakle, Škoro naprosto nigdje nije rekao da nije za zabranu ako je rekao da je zabrana zadnja instanca, dakle ne isključuje ju nego o njoj govori kao trenutku koji treba sazrijeti u ovom neprijateljskom okruženju po to pitanje.

Lakomisleća desnica očito ne razumije to neprijateljsko okruženje i smatra da je Škoro trebao decidirano odgovoriti: ‘Da, za zabranu sam.’ i tako si potpisati, između ostalog, medijsku smrt. Srećom posjeduje mudrost i nije progutao tu Stankovićevu ješku.

Datum objave: 16.09.2019.