PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

29.01.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) PIŠU I STRANI MEDIJI Mrlja od fekalija u moru u Istri vidi se iz svemira

Foto: Screenshot/kosmo.at

Foto: Screenshot/kosmo.at

Iz tvrtke za sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Pragrande d.o.o. krivnju prebacuju na vremena kada je kanalizacijski sustav izgrađen.

Br. pregleda: 1066

Autor: CroExpress

Fleka iz kanalizacijskih cijevi koja je završila u moru kod Vodnjana vidljiva je iz svemira pa se postavlja pitanje kako je moguće da je kanalizacijski sustav u malom istarskom naselju toliko opterećen. Portal Morski.hr piše da peroj ispred kojeg se istovaraju fekalije pripada Općini Vodnjan. Iz Grada Vodnjana stigao im je odgovor da sustavom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda upravlja javno trgovačko društvo Pragrande d.o.o.

S druge strane, iz društva Pragrande d.o.o. krivnju prebacuju na vremena kada je kanalizacijski sustav izgrađen. Filip Macan, pročelnik upravog odjela za poslove gradonačelnika Vodnjana, za Morski.hr odgovara da se sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda ne koristi isključivo za potrebe korisnika s područja Vodnjan-Dignano, već se koristi za šire područje koje teritorijalno obuhvaća područje Grada Pule (naselje Štinjan), Općine Fažana i Grada Vodnjan-Dignano.

Kanalizacijski sustav izgrađen je 80-ih, a vodopravna dozvola vrijedi do 2024.Objavljuje Julije Urban u Petak, 6. rujna 2019.

10.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.