Autor: CroExpress/Hina

Već se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.
Po neslužbenim informacijama, umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, sadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, kojega bi na tom mjestu zamijenio šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Tolušića bi trebala zamijeniti njegova državna tajnica Marija Vučković.

Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i europskih poslova zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici Vlade trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Premijer je prošli tjedan najavio da da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.
Nakon sastanka u HDZ-a, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije se obratio novinarima, nego će to učiniti nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima, koji bi trebao početi u 20, 30 sati.

Datum objave: 17.07.2019.