PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.11.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

BAVARSKA MINISTRICA ZDRAVSTVA U SPLITU Predstavljen projekt suradnje Medicinskog fakulteta Split i REGIOMED KLINIKEN iz Bavarske

Foto: Dragan Primorac

Foto: Dragan Primorac

Jača se suradnja liječnika i profesora.

Autor: CroExpress

Danas je u Vijećnici Medicinskog fakulteta Split održana tiskovna konferencija povodom koje je predstavljen jedinstveni projekt međunarodne suradnje Medicinskog fakulteta u Splitu te REGIOMED KLINIKEN iz Bavarske.

Uspješna četverogodišnja suradnja Sveučilišta u Splitu i Regiomed Kliniken predstavlja iznimno važan i jedinstven koncept integriranih studija na europskoj razini te to dokazuju više od 100 uključenih studenata čiji oblik edukacije predstavlja jedinstven model školovanja u Europi te se time snažno pozicionira hrvatsko obrazovanje na globalnom tržištu jer osim edukacije studenata, jača se suradnja liječnika i profesora.

Svečanosti su nazočili dr. Melanie Huml, ministrica zdravstva Bavarske, prof.dr. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Hrvatske, prof.dr. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, prof.dr. Dragan Primorac inicijator suradnje i član Upravnog odbora, gđa Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačelnice Splita, župan Blaženko Boban, Bavarski župani g. Christian Meißner i g. Hans-Peter Schmitz, prorektor prof.dr. Tomislav Kilić, studenti i vise od 200 uzvanika.

Prof. dr. Dragan Primorac:

'Sretan sam što su kolege iz Bavarske na moju inicijativu upravo odabrale Sveučilište u Splitu kao mjesto educiranja njihovih studenata, prvenstveno zbog izvrsnosti i međunarodnog ugleda. Ovaj model edukacije Bavarskih studenata predstavlja jedinstven model edukacije na teritoriju EU kroz koji studenti dobivaju najbolje od obje države.

Čini me posebno ponosnim što mlade ljude iz države s jednim od najrazvijenijih svjetskih gospodarstava obrazujemo u Hrvatskoj, a već danas jedan dio njih je izrazio želju da će nakon završenog studija ostati u Hrvatskoj. Uvjeren sam da poput ovog projekta, Hrvatska može svjedočiti izvrsnost i u drugim projektima koji će našu državu globalno pozicionirati.'

11.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.