PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.11.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

DAN OBITELJI U Kupresu će se okupiti 1000 obitelji

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Bogat cjelodnevni program.

Autor: CroExpress/HRT

U nedjelju, 28. srpnja, Kupres, u kojem se nalazi prekrasna crkva Sv. Obitelji, bit će domaćin velike proslave Dana obitelji. Uz središnje misno slavlje koje će predvoditi kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, Biskupska konferencija BiH, Župa Svete Obitelji s Kupresa i udruga Kupreški kosci, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja, organiziraju raznolik cjelodnevni program, javlja HRT.

Uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja, cijela kupreška zajednica poziva obitelji da posljednju nedjelju u srpnju provedu na jedinstvenom izletu u prekrasnom bosansko-hercegovačkom kraju. Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanje obiteljskih vrijednosti u društvu, očuvati kršćanski identitet te pozicionirati Kupres kao ključno svetište Svete obitelji u srednjoj Europi. 

Istodobno cilj je prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kada ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. Uz to – poručuju organizatori – želja je da Kupres (gdje temperature tijekom ljeta znaju biti i 10-ak stupnjeva niže nego na Jadranu) postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta svih Hrvata, bez obzira na to gdje žive, te da zajednički pridonose očuvanju hrvatskog identiteta, čuvaju uspomene na zajednička stradanja, ali i velebne pobjede. 

Podsjetimo, Kupres je nakon organiziranja manifestacije '1000 Ivana' postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, zbog čega je glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao i u najudaljenije dijelove svijeta. Zato nema dvojbe kako će ovaj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv.

09.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.