Danas je iz Ljubuškog u Petrinju dopremljeno 77 tone razne pomoći za stanovnike Petrinje, pogođene jakim potresom prije točno 15 dana.

Uz koordinaciju s Crvenim križem Hrvatske, Civilnom zaštitom te Stožerom Vlade RH za potresom pogođena područja, te pojedinaca iz grada Petrinje, ista je istovarena te će biti uručena onima kojima je prijeko potrebna.

Hercegovci pokazali svoje veliko srce i da se u nevolji poznaju prijatelji

Ekipu humanitaraca Josipa Zeleniku, tajnika CK ŽZH, Mateja Dedića, rukovoditelja Službe za zaštitu i spašavanje CK ŽZH, Marijana Dedića, CK Grada Ljubuškog, Viktora Grbavaca, predsjednika Crvenog križa ZHŽ-a i zapovjednika Ljubuških vitezova, pozdravio je i zahvalio na pomoći predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji se zatekao u Petrinji.

Cjelokupnom operacijom, od Ljubuškog, smještaja i istovara dopremljene pomoći Petrinji, koordinirao je državni tajnik Tugomir Majdak, član nacionalnog Stožera koji je cijeloj ekipi omogućio smještaj za predah, ručak te tople napitke.

Nesebičnu pomoć su pružili i Mihael Jurić i Magdalena Komes.

Cijelu ekipu je putem telefonske veze pozdravio i predstojnik Ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Domovine Zvonko Milas.

Objavljuje Ivan Glibo u Srijeda, 13. siječnja 2021.

Autor: CroExpress, Ivan Glibo Datum objave: 13.01.2021.