PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.08.2020
tekst
tekst

Gastro

JOŠ DVA HRVATSKA RESTORANA DOBILA PRESTIŽNU MICHELINOVU ZVJEZDICU Veliko priznanje restoranima Boškinac u Novalji i LD Terrace na Korčuli

foto: HTZ/maja danica pecanic

foto: HTZ/maja danica pecanic

Br. pregleda: 4083

Autor: CroExpress

Hrvatska je bogatija za dva restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom! Kako je priopćila Hrvatska turistička zajednica, restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice. Uz to, na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana, čime se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 70 restorana s MICHELINOVIM oznakama.

"Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. MICHELIN je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju", poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Zadovoljstvo ovim priznanjima izrazio je i ministar turizma Gari Cappelli. "Nova priznanja potvrđuju kako se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija, a ujedno su i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja. Hrvatska kontinuirano gradi imidž prepoznatljive gastro destinacije bazirane na izuzetnoj raznolikosti regionalnih gastronomskih identiteta", rekao je ministar.

02.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.