Odlukom Macrona objavljenom u ponedjeljak da se obvežu zdravstveni radnici na cijepljenje i uvođenjem COVID-propusnice većinu javnih mjesta, prosvjednici su nezadovoljni,

Prosvjedi protiv korona mjera dogodili su se u Francuskoj, naime dok se u srijedu slavio Dan pada Bastille, više od 19.000 ljudi prosvjedovalo je protiv najava predsjednika Emmanuela Macrona. Prosvjed je organiziran u ime “slobode” protiv predsjednikovih najava o covid propusnicama, cijepljenja i “diktature”.

Kako bi rastjerala prosvjednike policija je u srijedu bacila suzavac. Odlukom Macrona objavljenom u ponedjeljak da se obvežu zdravstveni radnici na cijepljenje i uvođenjem COVID-propusnice većinu javnih mjesta, prosvjednici su nezadovoljni, piše breitbart.com

Građani koji se nisu dobrovoljno cijepili neće moći ići na ta mjesta. Spomenimo i kako u Francuskoj bi necijepljeni građani trebali imati negativan rezultat testa za ulazak u restorane, a taj test vrijedi samo 48 ili negdje 72 sata.

Od Macronove najave o uvođenju velikih ograničenja u kretanju i pristupu, rekordan broj Francuza rezervirao je termine za cijepljenje protiv Covid-19., i to čak dva milijuna.

Macronove najavljene mjere na snagu stupaju u ljeto i cilj im je potaknuti na cijepljenje brojne Francuze koji su do sada bili neodlučni ili bili nepovjerljivi.

Prema istraživanju agencije za ispitivanje javnog mnijenja Elabe objavljenom u utorak, mjere koje je u ponedjeljak najavio predsjednik odobrava većina Francuza. Velika većina, 76 posto, podržava obvezu cijepljenja medicinskog osoblja. Ministarstvo unutarnjih poslova reklo je da su u cijeloj Francuskoj održana ukupno 53 različita prosvjeda.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 16.07.2021.