Autor: CroExpress/FDŠ

Na kraju nedjeljnih misa 21. lipnja u Bonnu i Bielsteinu bio je lijep oproštaj od s. Dubravke Žuro. Iako će s. Dubravka još jednu nedjelju svirati na sv. misama u Bonnu i Bielsteinu oproštaj je upriličen ranije jer mnogi odlaze na odmor, a želja je svima bila da svečano isprate i zahvale s. Dubravki koja je bila povezana sa svakom obitelji preko njihove djece koju je pripremala za sakramente Prve pričesti i ispovijed. 

Svaki rastanak od dragih ljudi uvijek je jako dirljiv pa je tako bilo i u ovom slučaju. Iako je oproštaj bio skromniji nego li se planiralo ipak je dočarao ljubav koju su vjernici gajili prema sestri i ona prema njima.

Riječi zahvale u Bonnu je uputio Josip Barišić, a u Bielsteinu Brigita Žilić gdje su sva djeca predala cvijeće i prigodne poklone, a sakristan je odsvirao na gitari i otpjevao pjesmu.

Teško je bilo izreći i zahvaliti za sve dobro što je s. Dubravka kroz 25 godina svoga djelovanja učinila za sve uzraste, a posebno za djecu najprije u Bonnu od 1995., a zatim i u Bielsteinu od 2002.

Dubravka je svojim pjevanjem i sviranjem uljepšavala misna slavlja, a generacije i generacije djece kroz vjeronaučne susrete učila o Bogu, Crkvi, obitelji, ljubavi, praštanju, poštenju, žrtvi,… 

Datum objave: 22.06.2020.