Predsjednik je s predstavnicima iseljeničkih udruga imao “zanimljiv i dinamičan razgovor” u kojemu se govorilo i o boljoj organizaciji nastave na hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Predsjednik Republike Zoran Milanović boraveći u dvodnevnom službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj susreo se s predstavnicima hrvatskih udruga.

“Profil naših iseljenika je drugačiji nego prije pedeset godina, raznovrsniji i šarolikiji. Danas imamo više ljudi koji su visoko obrazovani”, rekao je predsjednik Milanović nakon sastanka s predstavnicima hrvatskih udruga.

Istaknuo je da je s predstavnicima iseljeničkih udruga imao “zanimljiv i dinamičan razgovor” u kojemu se govorilo i o boljoj organizaciji nastave na hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Predsjednik Milanović razgovarao s predsjednikom Saveznog njemačkog gospodarskog udruženja srednjih poduzetnika

Dvodnevni službeni posjet Saveznoj Republici Njemačkoj predsjednik Republike Zoran Milanović završio je sastankom s predsjednikom Saveznog njemačkog gospodarskog udruženja srednjih poduzetnika Mariom Ohovenom.

Nakon razgovora predsjednik Milanović prisustvovao je potpisivanju Izjava o suradnji, koje su sa Saveznim njemačkim udruženjem srednjih poduzetnika potpisali predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i Kluba izvoznika.

Izjavu o suradnji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Saveznog njemačkog  udruženja srednjih poduzetnika potpisali su glavni direktor HUP-a Damir Zorić i predsjednik Saveznog njemačkog gospodarskog udruženja srednjih poduzetnika, a Izjavu o suradnji Kluba izvoznika s predsjednikom Saveznog njemačkog udruženja srednjih poduzetnika potpisao je glavni urednik tjednika „Lider“ Miodrag Šajatović.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 14.09.2020.