Unatoč svim mjerama koje su i dalje na snazi održana je duhovna obnova u HKM Frankfurt, a mladi su ispunili crkvu (koliko je to zbog mjera bilo dopušteno).

U Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt od 2. do 4. listopada održana je duhovna obnova „Bog moj i sve moje“ koju je vodio salezijanac don Damir Stojić, a glazbeno animirali Petar Buljan i Lucija Pekić, članovi karizmatske zajednice Božja pobjeda.

Zbog epidemioloških mjera, koje su i dalje na snazi, trodnevna duhovna obnova u čast svetkovine sv. Franje Asiškog održana je u crkvi sv. Ante i bila je podijeljena u šest skupina. Svim skupinama don Damir je u nagovorima govorio jednostavno i životno, kroz osobno svjedočanstvo i svjedočanstvo susreta s drugima tijekom svoga života.

Kroz svaku grupu don Damir je nastojao poslati određenu poruku kako bi u vjernicima probudio vjeru i snagu za sve izazove s kojima se svakodnevno susreću.

Cijela duhovna obnova za sve one koji nisu mogli doći mogla se pratiti preko live stream Youtube kanala župe, a zapisi s obnove mogu se još uvijek pogledati.

U nedjelju, zadnji dan duhovne obnove, don Damir je predslavio sv. mise u crkvi sv. Alberta i u katedrali sv. Bartolomeja, dok su Petar i Ana animirali pjevanje na misi za mlade u Deutschorden.

“Kao župa Bogu smo neizmjerno zahvalni što se ovaj susret dogodio unatoč svim mjerama koje su i dalje na snazi. Zahvaljujemo našim fratrima i časnim sestrama, svim župljanima koji su i ovaj put sebe nesebično darovali kako bi ovaj susret prošao u najboljem redu”, poručili su iz HKM Frankfurt.

Djelić duhovne obnove pogledajte na fotografijama:


Autor: CroExpress Datum objave: 07.10.2020.