Pronađimo Krista u svakoj životnoj situaciji i ne gubimo vjeru, nadu i ljubav.

Mlada akademska slikarica Eva Vukina ponovno je svojom umjetnošću dirnula mnoge. Nacrtala je Krista na križu kojeg izvlače vatrogasci iz ruševina u Petrinji. Ovako je, prenosi Book.hr, napisala o svom radu:

„Ovo je moj zadnji rad u 2020.godini, napravljen u dubokoj molitvi za stradale, natopljen suzama. Teško je, nekad ni ne znam pronaći prave riječi, jedino što mogu u takvim trenucima, sjetit se Isusa koji je tu, suobličen nama u našim bolima i suzama.

Gledajući fotografije razrušene Petrinje naišla sam na jednu na kojoj izvlače ozlijeđenog čovjeka i spuštaju ga dolje, kao da sam ugledala Isusa kojeg skidaju s križa.

Znam da je tak, znam Isuse da si s nama i znam da si Ti svaka ta osoba stradala u potresu, a svi oni koji pomažu ranjenima, pomažu Tebi. Ti si svaka ona osoba koja je ostala bez krova nad glavom, svaka osoba koja je cijelu noć bila umotana u deku i grijala se vani na vatri.

Znam da Bog dopusti boli i patnje da bi spoznali što je najbitnije, a to je to naše predivno zajedništvo, naše jedinstvo. Na kraju shvatimo koliko smo bespomoćni i mali pred Tobom Isuse i znam da su ovo opomene našoj Domovini koja je pozvana na svetost i koja je puno propatila i koju Ti Isuse kroz patnju oblikuješ u nešto veće i bolje. Želim samo reći da nas On nikad ne ostavlja, zajedno s našom Majkom Marijom koja je pratila Isusa do smrti na križu, a onda uzela Njegovo mrtvo tijelo u svoje naručje i oplakivala ga.“


Autor: CroExpress Datum objave: 31.12.2020.