PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.08.2020
tekst
tekst

EU

(VIDEO) FONDOVI EU-a MIJENJAJU HRVATSKU Fotografije Pelješkog mosta izložene u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu

foto: Hina/Slavko VUKADIN

foto: Hina/Slavko VUKADIN

Br. pregleda: 2736

Autor: Hina/CroExpress

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a te HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Karlo Ressler organizirali su izložbu "Fondovi Europske unije mijenjaju Hrvatsku" koja je otvorena u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Izložba prikazuje 40 projekata financiranih iz europskog proračuna, pa se tako mogu vidjeti fotografije od Pelješkog mosta, programa zapošljavanja žena Zaželi, zračnih luka, željeznica, pomoći mladim poljoprivrednicima i poduzetnicima i još mnogo toga. Do sada je, naime, ugovoreno 83, 4 posto dostupnih sredstava te će do kraja ove godine biti ugovoreno preko 100 posto, a isplaćeno je više od 30 posto sredstava, što iznosi 3,3 milijarde eura.

"Mislim da možemo biti zadovoljni s obzirom da je ova vlada zatekla samo devet posto ugovorenih sredstava", rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić, a što je još izjavio za Hinu, pogledajte u nastavku.

22.01.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.