PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

EU

PLENKOVIĆ I VUČKOVIĆ OTVARAJU SAJAM U BERLINU Hrvatska je zemlja partner najvećem međunarodnom poljoprivrednom sajmu Zeleni tjedan

foto: Messe Berlin GmbH

foto: Messe Berlin GmbH

Počinje u petak i okupit će stotine izlagača iz 60 svjetskih zemalja.

Br. pregleda: 2493

Autor: CroExpress

Stotine izlagača iz čak 60 svjetskih zemalja svoje će proizvode predstaviti od 17. do 26. siječnja u Berlinu, gdje u petak počinje najveći međunarodni poljoprivredni sajam Zeleni tjedan kojemu je ovogodišnja zemlja partner - Hrvatska.
Upravo će predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner službeno otvoriti Sajam, i to obilaskom hrvatskih izlagača (Hala 10.2., Messe Berlin). Nakon toga će održati konferenciju za medije na kojoj će im se pridružiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

Sporazum za suradnju potpisali su bivši ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić i dr. Christian Göke, predsjednik Uprave Messe Berlin GmbH. Najmlađa država članica EU sudjeluje u najvažnijoj svjetskoj izložbi za poljoprivredu, hranu i vrtlarstvo od 1993. godine. Podsjetimo, Njemačka je jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Hrvatske. Prema podacima Hrvatskog zavoda za statistiku (DZS), Hrvatska je u 2017. godini u Njemačku izvezla robu vrijednu 1,725 ​​milijardi eura.Izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane u Njemačku dosegao je 161 milijun eura, dok je iz Njemačke uvezeno roba u vrijednosti od 429 milijuna eura.

14.01.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.