PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.08.2020
tekst
tekst

EU

GRANIČNI PRIJELAZ BREGANA PONOVO OTVOREN. LAŽNA UZBUNA Na Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju mislili da su pronašli eksplozivnu napravu

Foto: Hina

Foto: Hina

Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je zbog 'sigurnosnog događaja' bio u petak prijepodne zatvoren za promet u oba pravca, javila je Slovenska tiskovna agencija STA nešto prije 12 sati. Kasnije je utvrđeno kako naprava nije bila eksplozivna.

Br. pregleda: 4070

Autor: CroExpress/Hina

Jutarnji neslužbeno doznaje da je dojava bila lažna i da naprava u autobusu nije bila bomba.

Portal Telegram doznaje da se radi o štimeru za klavir.

Promet na Bregani normaliziran je nakon što je prijelaz od 10 sati bio zatvoren.

Što se zapravo jutros dogodilo na Bregani?

Komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je iz Hratske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu posredovati.

Dok traje zabrana prometra u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici se preusmjeravaju na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako navodi komercijalna televizijska postaja POP-TV kovčeg s bombom ispituje posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin, prenio je po svojim izvorima u policiji POP-TV.

27.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.