Za grupu RiM koju čine sestre Ružica i Maja Nedić mnogi su čuli što nije ni čudo budući da su međunarodno poznate. Djevojke su posavske krvi budući da im je tata Slavko iz Tolise.

Razgovaramo s njima o njihovom životnom i glazbenom putu.

Djevojke tata vam je Posavljak, mama Slavonka što ste ustvari vas dvije?

Mi smo bosanske Slavonke. Smatramo da smo pokupile najbolje od roditelja i samim time postale savšeni miks.

Kad i kao je glazba ušla u vaš život?

Glazba je ušla u naš život prije našeg rođenja, još u maminom trbuhu. S obzirom da je tata glazbenik živjele smo glazbu od ranih početaka. Prva ljubav prema glazbi se rodila otprilike u nižim razredima osnovne škole kada smo slušale i gledale mjuzikle. Još i danas znamo skoro cijeli mjuzikl „Mačke“ napamet. Nakon toga smo krenule u dječji crkveni zbor, pa u zbor mladih kod nas u crkvi sv. Petra. Iz toga se rađa i ideja da bismo nas dvije mogle i nešto samostalno i tako nastaje naš band.

Zašto baš duhovna glazba, vas dvije, s obzirom na kvalitetu koju posjedujete biste vrlo vjerojatno mogli uspjeti i u svjetovnoj glazbi.

Smatramo da je duhovna glazba posebna. Ovdje ne želimo omalovažiti druge žanrove glazbe, no duhovna glazba liječi. Također dok smo na pozornici dok pjevamo i sviramo, Gospodin progovara kroz nas. Naša pjesma i naši glasovi zapravo nisu naši nego Njegovi. Sa izvođenjem duhovne glazbe postajemo Njegovo oruđe. Kada završimo koncert i vidimo osmijehe i suze na licima ljudi onda znamo da smo odabrale pravi put. Naša je želja glazbom mijenjati pogled na svijet i glazbom dati ljudima nadu. Zato duhovna glazba.


Autor: CroExpress, Anto Pranjkić Datum objave: 01.10.2020.