Dragi prijatelji, neka vas svjetlost Kristova uskrsnuća ispuni mirom i radošću! Uskrs je blagdan svjetla, mira, slobode i ljubavi. Uskrs je prolaz u život, u pobjedu, u povjerenje, u život koji nikad ne prestaje. Uskrs je dan čovjeka. To je dan vječne nade. Isus je uskrsnuo, prvi u povijesti svijeta. To je tajna naše vjere.

Nema tog kamena, nema tog virusa, nema tog neprijatelja na ovome svijetu koji može spriječiti Isusa da pobjedi tamu i da nama daje svjetlost i radost života! Poput Samsona koji je istrgao ulazna vrata neprijateljskog grada usred noći, tako je Isus u vazmenoj noći istrgao vrata podzemlja da oslobodi duše koje su „sjedale u tmini i sjeni smrtnoj“ za vječni život.

On „riče kao lav“ (usp. Hoš 11,10) i nema nikoga tko bi ga mogao zaustaviti! Isus je pobijedio, Isus je uskrsnuo! Jučer, danas i uvijek! Aleluja!

Gledali smo ga tolikog izbičevanog i krvavog, nije više na čovjeka ličio, ali sada kraljuje u slavi!

Uskrsli Isus je preobrazio naš grijeh u oproštenje, našu smrt u uskrsnuće, naš strah u pouzdanje. Križ je, istina, prateći teret svakog ljudskog života, ali križ nije cilj nego je prolaz: cilj je slava, cilj je vječni život.

Veličina Božje ljubavi dosegnula je na Veliki petak u Isusu raspetom na križu svoj vrhunac i na Uskrs je pokazala ‘mogućnost nemogućega’ i tako otvorila vrata nade i novoga života. U ovom je svijetu prisutna snaga grijeha ali i snaga Kristova uskrsnuća.

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIMA!!!


Autor: CroExpress Datum objave: 03.04.2021.