Dvojica HEP-ovaca su stabilno, a treći je u životnoj opasnosti.

Jutros oko 9:20 71-godišnji Milorad A. je u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

Dvojica radnika su stabilno, imaju višestruke ozljede od šrapnela, jedan po cijelom tijelu, drugi po desnoj strani abdomena. Treći je u kritičnom stanju, život mu je ugrožen te je prebačen u Zagreb.

Lokalni portal mojportal.hr piše da su mu ozlijeđeni glava i trbuh.

Kako se sve dogodilo?

Djelatnici HEP-a parkirali su službeni kamion ispred Miloradove kuće, odmah pokraj stupova s naponskim kablovima. Nakon što su mu pozvonili na vrata, rastrojen je izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih.

Geleri su pogodili svu trojicu radnika HEP-a, a najgore je prošao 52-godišnji D.M. koji je zadobio teške ozljede glave i trbuha. On je brzo prebačen u pakračku bolnicu gdje su utvrdili da mu je život ugrožen te ga malo poslije 13 sati poslali u KBC Zagreb, piše mojportal.hr.

Kako pišu, Milorad A. dosad nije bio policijski prijavljivan i ničime nije skretao pažnju na sebe. Susjedi su kazali da je bio teže naravi, ali da nikad s njim nisu imali problema. Navode da Milorad A. nakon uhićenja nije radio probleme, bio je potpuno miran te nije pokazivao ni najmanje znakove agresije.

Susjeda: Malo je otišao sa živcima

Susjeda je za mojportal.hr rekla da je “malo otišao sa živcima”.

“Pa kao da je malo sa živcima otišao. Žena mu je umrla prije dvije godine, možda ga je i to teško pogodilo. Lijepa je bila, Jovanka. Umrla žena, rak je imala. A on je ostao sam tu. Jedno je vrijeme bio i u kući u Ožegovcima (mjesto nedaleko od Pakraca op. a.), ali valjda nije ni tamo mogao biti ni s kim. Živci su mu otišli, teško mu je bilo. Ima dva sina, jedan mu živi u Nizozemskoj, a drugi je u Srbiji. Ali djecu mu ne znam. Nesreća je to, velika, dijete moje. Stradali ljudi ni krivi ni dužni”, ispričala je susjeda.

Iz PU požeško-slavonske su priopćili kako nakon uhićenja 71-godišnjaka slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.01.2021.