Kići Slabincu su prije dva i pol tjedna ugrađene tri srčane premosnice na KBC-u Zagreb, a sada je na respiratoru jer ima problema s cijeljenjem prsne kosti nakon operativnog zahvata.
Kako doznajemo od kardiokirurga prof.dr. Hrvoja Gašparovića, koji je operirao Kiću, pjevač je imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila sve krvne žile, i prognoze su mu bile jako loše. Zbog toga je prof.dr. Gašparović obavio ugradnju tri premosnice i kaže da je Kićino srce sada potpuno u redu. No postoji drugi problem, a to je prekomjeran broj kilograma našeg slavonskog bećara i rokera, javlja 24sata.

Zbog toga mu prsna kost ne zacjeljuje kako bi trebala. Posljedica toga su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice s kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće.
– Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, kako kažu neke neprovjerene informacije, već je sediran lijekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da se nakon toga i prsna kost oporavi. Dakle, Kićo je budan, ali pod lijekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog liječenja. Nije životno ugrožen – kaže nam prof.dr. Gašparović, dodajući da bi Kićo, s obzirom na dobro stanje srca, već bio doma da nije ovih dodatnih problema.

Autor: CroExpress Datum objave: 14.08.2020.