Autor: CroExpress

Naoružana do zuba, s čak tri zolje i jednim RPG-om u osobnoj prtljazi, B. B. (25) pokušala je u subotu vozeći se u autobusu iz Bosne i Hercegovine ući u Hrvatsku, na putu prema Njemačkoj.

No, službenici na Graničnom prijelazu Stara Gradiška rutinskim su pregledom u jednoj od torbi pronašli neočekivani plijen koji je pripadao B.B. koja inače posjeduje dvojno državljanstvo – i BiH i Hrvatske. Bilo je to u subotu oko 15.35 sati, nakon čega je B. B. privedena u policiju, a potom i u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, koje je nakon saslušanja i provedene dokazne radnje predložilo određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je njihov zahtjev i djevojci odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, javlja Jutarnji list.

Djevojka je putovala u Njemačku, a još uvijek je nepoznato je li oružje njezino ili ga je prenosila za nekoga drugoga, kao ni koji je bio krajnji cilj.

Iz DORH-a su priopćili da je djevojka prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22, a prijavljena je zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. Kaznenog zakona.

Datum objave: 21.12.2017.