S obzirom na to da u Njemačkoj žive brojni hrvatski državljani koji će upravo u vrijeme blagdana htjeti doći u Hrvatsku, ovo povećanje prometa svakako ima smisla.

U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana Eurowings planira povećati svoju prisutnost u Hrvatskoj. S obzirom na to da u Njemačkoj žive brojni hrvatski državljani koji će upravo u vrijeme blagdana htjeti doći u Hrvatsku, prenosi Croatian Aviation, ovo povećanje prometa svakako ima smisla.

Eurowings nije prvi koji je najavio povećanje letova upravo u tom periodu godine.

Eurowings na liniji Stuttgart – Zagreb trenutno prometuje dva puta tjedno, petkom i nedjeljom. Od 23.12. do 06.01. dodaje se još jedan let tjedno, srijedom.

Linija Zagreb – Keln trenutno prometuje dva leta tjedno, petkom i nedjeljom. Od 21.12. do 06.01. dodaju se još dva leta tjedno, ponedjeljkom i srijedom.

Linija Split – Dusseldorf trenutno prometuje jednom tjedno, subotom. U razdoblju od 23.12. do 06.01. dostupan će biti još jedan let tjedno, srijedom.

Linija Split – Stuttgart trenutno prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. U razdoblju od 22.12. do 10.01. prometovat će tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Eurowings će privremeno uvesti liniju Split – Keln koja će u razdoblju od 22.12. do 10.01. prometovati dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom.

Povećanje prometa prema Hrvatskoj upravo u vrijeme blagdana bio je očekivani potez Eurowingsa, osim direktnih destinacija, putnici će ovim linijama moći ostvariti o vrlo dobre konekcije prema drugim njemačkim gradovima, poput Hamburga i Berlina.

Njemačka je Lufthansa ukinula liniju Munchen – Zagreb te ista neće prometovati od 01. prosinca do proljeća 2021. godine.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 18.11.2020.