“Ti ‘mali dječaci’ su toga dana, na najljepši mogući način, naučili kako treba širiti dobro! Hvala jednom Filipu”, navodi u objavi.

Objava mame Mirjane Jurčevi osvanula je u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb. Ona opisuje događaj koji se u poliklinici u Dubravi odvio u subotu. S članovima grupe je, kako je istaknula, htjela je podijeliti priču o dobrim ljudima i dobrim djelima u Zagrebu.

“Jedna je mama, tek u petak navečer saznala, da joj sin, devetogodišnjak koji trenira nogomet, treba obaviti liječnički pregled, kako bi u nedjelju mogao prisustvovati utakmici. Jedina ustanova koja je bila otvorena u subotu, bila je poliklinika u Dubravi. Dolazimo tamo nas dvoje i njegov brat (10 god) i dočekuje nas red od prvog kata do prizemlja. I nismo sigurni, hoće li nas uopće stići primiti, ali ne odustajemo. Želja mog sina za tim ‘papirom’ i podrška njegovog brata, jača je i od dva sata, koja smo proveli u redu”, navodi Mirjana.  

“I kad smo već ispred vrata za prijavu pregleda i s velikom šansom, da ćemo uspjeti, mama na zidu vidi papir, da pregled od 6.9. košta 200 kn. U novčaniku ima 150, jedna kartica joj je istekla, da nije primijetila, niti dobila obavijest o tome, a na drugoj nema novaca. Mama šansu vidi u pozivu sestrični i pita ju, što može napraviti i traži pomoć, da joj se novci vide odmah na računu.

Priču je čuo mladić, koji je stajao ispred nas i za vrijeme razgovora maše mami svojom karticom i kaže – ja ću! Mama to rukom i gestom odbija. On svoju dobru namjeru ponavlja. Mama prekida razgovor, razmjenjuje s njim par rečenica, ali i dalje je zatečena i ne može prihvatiti takvu pomoć. 

Dolazimo na red za prijavu, a taj dečko, prije nego ulazi na pregled, daje zbunjenoj mami, svoju karticu u ruke i govori joj svoj pin! Mama ima pune oči suza i ruke joj se tresu toliko, da jedva upisuje podatke djeteta, plaća njegovom karticom i sjeda s djecom ispred sobe za pregled. Odmah ponovo zove sestričnu i moli, da dečku uplati na račun 200 kn i da joj pošalje potvrdu. Dečko izlazi s pregleda i mama moli, da sjedne i pričeka, da potvrda o uplati stigne. Ali on odmahuje rukom i kaže – sve ok. Mama ponovo, ali sad inzistira, da pričeka potvrdu, ali on s osmijehom kaže – sve je u redu, vjerujem. Predugo sam već tu i idem. 

Mama uspijeva dobiti njegov broj telefona i odmah po primitku potvrde o uplati, šalje mu je na mobitel, uz zahvalu od srca i riječi – kako je jednom, malom nogometašu omogućio da sutra bude na utakmici, a njegovoj mami, natjerao suze na oči. Dečko odgovara: ‘Zato su ljudi tu, da si pomažemo. Sve je u redu. Sretno sutra na tekmi!’ Ti ‘mali dječaci’ su toga dana, na najljepši mogući način, naučili kako treba širiti dobro! Hvala jednom Filipu“, navodi u objavi.

Objava je u 12 sati zadobila 2,9 tisuća “lajkova” te mnogobrojne pozitivne komentare.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 15.09.2021.