Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec, koji se trenutno nalazi na licencijatu iz duhovnosti u Rimu na društvenoj mreži Facebook izrazio je koliko je silna njegova želja za domovinom. Iako je u Rimu, jednom od najljepših gradova svijeta, sama pomisao, odnosno priviđenje, srce je odvela u domovinu.

“Hodam danas popodne kroz Villa Borghese, jedan od najljepših parkova u Rimu prema Piazza del popolo, također jedan od najljepših rimskih trgova. Na pola puta vidim autobus koji mi se približava i na displayu vidim: Dubrava!

Kratko je trajalo (pri)viđenje i vidjeh ipak Tiburtina, stanica gdje idem na autobus kada idem za Domovinu. Samo što nisam ušao, jer i to je smjer za Dubravu, a tek sam treću godinu u tuđini

Đaba sto grada Rima, sve povijesti, kulture i ljepote kada, iako nisam iz Dubrave, radije mi srce zaigra od škripe zagrebačkih tramvaja i trčanja za busom Dubrava. Jer doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce (Mt 6,21).

Danas igra moj Dinamo. Neka se brzo rasplinuo moj san o busu Dubrava, ali nadam se da će danas u noći Dubrava nakon tekme Dinama gorjeti od pjesme i baklji. Ako ipak neće, moje srce nikad neće prestati gorjeti za mojim gradom, Domovinom, Dinamom i busem koji vodi za Dubravu i mnoga druga mjesta gdje mi je ostalo srce.“, napisao je u statusu.


Autor: CroExpress Datum objave: 16.04.2021.