Autor: CroExpress
Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga na hrvatskom jeziku je prvi put objavljen poznati roman o ovom omiljenom svecu, naslovljen Čudotvorac iz Padove, a autor mu je Jan Dobraczyński, jedan od najpoznatijih poljskih autora i katoličkih romanopisaca, koji je srca hrvatske publike već osvojio sjajnim romanom Snaga ljubavi. U ovom romanu, koji je prvo književno djelo uopće o sv. Antunu Padovanskom objavljeno na hrvatskom jeziku, Dobraczyński donosi toplu i snažnu pripovijest o životu „Sveca svega svijeta“ i njegovu duhovnom putu.

Roman Čudotvorac iz Padove, objavljen u izdanju nakladničke kuće Verbum, govori o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenom u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duhovni poziv – u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan i učen pripadnik Reda regularnih kanonika sv. Augustina. No onda se jednoga dana taj muškarac, Fernando Bulhões, svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama, kao Antun, novi pripadnik male braće, sljedbenik siromaška iz Asiza, Franje.

Pripovijedajući toplu životnu priču o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu, Dobraczyński nam u ovoj književnoj poslastici nudi i puno više – priču o životnom traganju i odvažnosti za promjene. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele bolje upoznati Čudotvorca iz Padove, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

Datum objave: 03.06.2020.